Activiteiten

Home 9 Activiteiten

De Open Dag is vrij toegankelijk. Echter dien je wel een ticket te bestellen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. En wees er snel bij want vol = vol. Uiteraard zijn er gedurende de dag ook verschillende inloop activiteiten. En vergeet ook niet je sportkleding mee te nemen!

Hieronder staat per activiteit aangegeven of je kunt kijken (oogje) of dat je ook sportief (poppetje) mee kunt doen. 

.

Live talkshow en Meet & Greet sporters

In Hotel Papendal wordt er vanuit  ‘Studio Papendal’ een korte talkshow uitgezonden onder leiding van voormalig Nederlands Judoka Edith Bosch. Na afloop is er een mogelijkheid voor een Meet & Greet met sporters.

.

Exclusieve rondleiding Arnhemhal

Tijdens de rondleiding breng je een bezoek aan de Arnhemhal, hét TeamNL centrum van Nederland. Laat je inspireren door enthousiaste gidsen en luister aandachtig naar de verhalen van onze embedded scientist, studie intermediair en lifskillcoaches. Hier wil je bij zijn!

.

Ontdek de klimaatkamer

De klimaatkamer op Papendal is een prachtige innovatie waar sporters naar toe kunnen gaan om in extreem warme of koude temperaturen te trainen.

.

Doe mee: Clinic Judo!

Of je nu al ervaring met judo hebt of niet, tijdens de judo clinic maak je op een leuke manier kennis met de judosport.

.

Doe mee: Clinic Aikido

Kom kennismaken met de sport Aikido! Gedurende de dag worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Aikido door middel van clinics.

.

Racen over Pumptracks

Ben jij al bekend met pumptracks? Een toffe sport waarbij je een heuvelachtig parcours aflegt door met jouw fiets een pompende beweging te maken!

.

Volleybal

In de Arnhemhal traint in de ochtend het Volleybal Dames A team ter voorbereiding op de WK. In de middag kun je kijken naar de training van het talentteam. Wil jij kijken naar de top van Nederland? Dat kan! Laat je inspireren.

.

Tricks skiën & snowboarden

Ben jij gek op skiën of wil jij het graag onder de knie krijgen? Tijdens Papendal Open kan jij de techniek  leren of zelfs verbeteren op de rollerbaan! Het is een bewegende minipiste waar je oneindig op kunt skiën! 

.

Schermen

Schermclinic, een ervaring om nooit te vergeten, waarbij je met de sabel een spel gaat spelen van aanval en verdediging. Ga aan het eind van deze sportieve clinic als een geoefend schermer het duel aan!

.

Estafette training TeamNL

Tijdens Papendal Open trainen de TeamNL estafette atleten op de baan. Kom kijken naar Lieke Klaver, Churandy Martina, Nadine Visser, Joris van Gool en nog veel meer…

.

Badminton Clinic

De snelste racketsport ter wereld, kom jij dit bij ons in de hal ervaren?

In de Badmintonhal zullen we laten zien wat Badminton inhoudt op topsport niveau. Je word uitgedaagd om op de baan te stappen en badminton te ervaren.

.

Haka! Get it on!

Maak kennis met het wereldberoemde fenomeen haka en ervaar de kracht, verbinding en strijdlust van deze krachtige dans! Tijdens de ‘indrukwekkende en intensieve’ workshop gaan we aan de slag met de beroemde Ka mate haka. 

.

OptoJump

OptoJump is een systeem dat is ontworpen voor de registratie van loopanalyse en spronghoogte. Sportcentrum Papendal gebruikt deze in de sprinthal voornamelijk voor de analyse van een run. Nieuwsgierig? Kom dan langs tijdens Papendal Open.

.

Yoga & Pilates

Ontdek in een effectieve workout hoe je door Pilates en Yoga een gezonde geest in een gezond lichaam bereikt waarbij er 5 elementen worden ingezet!

.

BMX demonstraties

Gedurende dag vinden er BMX demonstraties, van onder andere TeamNL, plaats bij de BMX baan. Wil jij Judy Baauw en Justin Kimmann in actie zien? Kom kijken naar deze spectaculaire sport!

.

De HAN op Papendal

Maak kennis met ons onderwijs en onze dienstverlening. Informatie over de topsportklas, de deeltijdopleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding en Sportkunde en de master Sport- en Beweeginnovatie. Daarnaast hebben we cursussen en trainingen en consultancy op 4 expertisegebieden voor organisaties en bedrijven. Laat je inspireren!

 

.

Topsport Gelderland

Middels enkele informatiestands laat Topsport Gelderland zien wat er komt kijken bij jeugdopleiding en talentontwikkeling, en op welke wijze Topsport Gelderland daaraan bijdraagt. Ook het thema Topsport inspireert krijgt aandacht. Er zullen topsporters, toptalenten en begeleiders, experts op sport generieke thema’s, aanwezig zijn. 

.

E-sports Talent Centre

Het Esports Talent Centre Gelderland is gevestigd in het Sport- en Onderwijsgebouw. Jonge top-Esporters en hun begeleiders vertellen over hun programma. We laten zien hoe jonge esporters hier opgeleid worden en trainen in de speciaal hiervoor ingerichte ruimte. En uiteraard kun je zelf ook even gamen!

.

Krachttraining

.

Jiu Jitsu

In de Ruskahal organiseren we clinics onder leiding van Boy Vogelzang, Ecco van der Veer en Aafke van Leeuwen. Kom jij ook kennis maken met deze sport?

.

AirBadminton

AirBadminton is een dynamische outdoor sport. En is voor alle leeftijden. Het draait om snelheid, reactievermogen en conditie. Doe lekker mee en geniet van deze unieke nieuwe sport!

.

Selectiewedstrijd Handboogschieten

De handboogbond organiseert een selectiemoment voor jeugd om zich te kunnen plaatsten voor een internationale Youth Cup wedstrijd en voor het EK jeugd/junioren. Je kunt als bezoeker een goede indruk krijgen van de sport in actie en daarnaast krijg je een doorkijkje naar mogelijke Olympische toppers van de toekomst.

.

Handbal clinics indoor

Doe mee en maak kennis met de laagdrempelige handbalvormen GOALCHA en Walking Handball, waarbij plezier voorop staat.

.

Huis voor beweging

Huis voor Beweging neemt je mee in het veelzijdige aanbod van verschillende interventies, teamtrainingen, procesbegeleiding, leertrajecten en coaching binnen bedrijven en (sport)organisaties op het gebied van bewegen en gezonde leefstijl.

.

Powernap pods

Hoe veel uur slaap heb je nodig? En wat zijn de effecten van een extra powernap? Neem een kijkje in onze powernap ruimte en ontdek waarom slaap zo belangrijk is.

.

3.600 zonnepanelen

Wil jij vanaf een hoogwerker bekijken hoe Papendal eruit ziet vanaf de bovenkant? Dat kan!

.

Boogschieten

Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Een eeuwenoude sport die iedereen kan beoefenen! Verschillende spellen zorgen voor een leuke draai aan deze actieve clinic!

 

.

Rondleiding laboratorium KIWA

Ontdek het laboratorium waar alle materialen en constructies voor Nationale en Internationale sport accommodaties worden getest.

.

Doe mee met een potje dammen

Schoonheid van het dammen, door snel een partij te spelen tegen topgrootmeester Roel Boomstra en te luisteren naar Johan Krajenbrink die de schoonheid zal laten zien. Ook kans op een mooie DamZ! Damset!

.

Leer korfbal kennen!

Iedereen, jong en oud, kan buiten de korfbalsport zelf ervaren. Een ervaren korfballer daagt jou uit om die bal door de korf te schieten. 

.

Pitch&Putt 

Hét golfspel voor iedereen! Pitch&Putt is een balsport waarbij er gespeeld wordt met een kleine, ronde en harde golfbal en een golfclub. Je legt de golfbal op de tee, waar je de golfbal afslaat. Vanaf dat moment is het de bedoeling dat je de bal in zo min mogelijk slagen in de hole kunt krijgen. 

.

Nordic Walking

Je ziet ze steeds meer; lopers met stokken. Maar wat is het verschil tussen Nordic walking, trailrunning en nordic running? Ervaar tijdens de workshop wat het lopen met stokken je voor winst op kan leveren. 

.

Curling clinic

Kom langs en speel het Curling met zogenaamde Curling-IJsstokken! Na een korte uitleg over de techniek, kan je de technieken gaan oefenen. Daarna gaan de teams gelijk een leuke competitie-vorm uitvoeren! Doe jij ook mee?

.

Ervaar aangepast wielrennen

Ervaar aangepast wielrennen (paracycling) en paratriathlon. De KNWU en NTB geven je de mogelijkheid om kennis te maken met deze prachtige sporten. Pak een handbike, tandem of racerolstoel en ervaar het zelf!

.

”Ben jij fit for the future ” – Pim Mulier

We nemen je mee in onze aanpak om gezond oud te worden en de kwaliteit van leven te verbeteren! Je bent van harte uitgenodigd bij Pim Mulier om je te laten inspireren door een workshop “Gezond gedrag als vaardigheid”, rond te kijken en wat meer te weten over leefstijl thema’s  of een health check te doen. 

.

Clinic Rolstoelbasketbal

Ervaar wat basketbal in een rolstoel is! Vanaf een gelijkwaardig instap niveau ervaar je hier wat rolstoelbasketballen in houdt. Want wie heeft nu veel ervaring met sporten in een rolstoel?  Je leert rolstoelrijden, dribbelen, passen en schieten. Uiteraard wordt er nog afgesloten met een partijvorm. 

.

Tafeltennis Clinic

Tijdens de clinic door Paralympische topsporters wordt ingegaan op het dagelijks trainen met de verscheidenheid in handicapklassen. Daarnaast zullen verschillende technieken en speelwijzen aan bod komen, die je laten zien hoe uiteenlopend de sport is.

.

Daag jezelf uit met een potje Schaken

Schaak mee tegen de sterkste schaaksters van Nederland! Je kunt natuurlijk ook gewoon de sfeer proeven of vragen wat er allemaal komt kijken bij het trainen voor en spelen van schaakwedstrijden.

.

Hoe fit ben jij challenge!

Durf jij de challenge aan? SMCP biedt op deze open dag de mogelijkheid om je te meten met een topsporter. Hoe sterk en fit ben jij? Er liggen 3 challenges voor je klaar om te zien hoe sterk en fit jij bent. 

.

TaiChi workshop

Maak kennis met Tai Chi. Deze sport is een perfecte combinatie tussen een vechtsport en geestelijke ontwikkeling. Tijdens deze workshop ervaar je wat Tai Chi met je kan doen als je deze sport beoefent.

.

GPS Challenge

Hoe snel vind jij de Waypoints? Met behulp van een GPS ontvanger ga je in duo’s of kleine groepjes op zoek naar Waypoints die in het Papendal-gebied zijn verstopt. Daarnaast zal je onderweg cryptische vragen oplossen.

.

Kom kennis maken met DISC-Golf

Discgolf is een sport die in veel opzichten lijkt op het traditionele golfspel. De uitdaging is dus, in zo weinig mogelijk worpen het hele parcours afleggen met het team!

.

Biovergister

Tijdens Papendal Open hoor je hoe de biovergister werkt, wat de voordelen zijn en hoe wij op Papendal duurzaam met onze afval omgaan. Loop vooral langs! Er staat iemand klaar om uitleg te geven.

.

Expositie Papendal

.

HandbalAcademie geeft een kijkje achter de schermen

In de Multihal worden interactieve sessies aangeboden door de HandbalAcademie. Je wordt meegenomen om te ervaren, hoe het is om je als tophandballer te ontwikkelen op de HandbalAcademie.

.

Boksen

Altijd al eens willen leren boksen van een echte TeamNL sporter? Tijdens Papendal Open kun je alle tips&tricks leren van niemand anders dan Max van der Pas. Dit wil je niet missen!

.

Voeding & Sport – een wereld te winnen

Sport en voeding zijn sterk met elkaar verbonden. De juiste voeding is van groot belang om topprestaties te leveren en ook om te herstellen na zware trainingen. In deze workshop zullen we ingaan op de achtergronden van sport&voeding waarbij ook de innovatie-samenwerking met bedrijven en wetenschap wordt toegelicht.

.

Wicked Cornhole Clinics

Wil je meer leren over de snelst groeiende sport in Amerika? Dan ben je aan het juiste adres bij de Wicked Cornhole Clinic. Wat begon als een spelletjes is inmiddels een serieuze sport waarin miljoenen aan prijzengeld wordt verdiend! Kom langs en leer alles over de verschillende technieken en tactische mogelijkheden! 

.

Greenscreen

Wil jij Papendal feliciteren met het gouden jubileum? Dat kan in de professionele Studio Papendal met behulp van AVEX. Jouw persoonlijke videoboodschap wordt samen met andere gebundeld tot één video voor Papendal!

.

Kookworkshop

Kook mee met chefkok Erik te Velthuis en ervaar in deze kookworkshop hoe makkelijk het is om met pure ingredienten heerlijke gerechten in een mum van tijd op tafel te zetten!

.

De rol van de lifeskillcoach

In deze workshop wordt u meegenomen in de wijze waarop Topsportcentrum Papendal dit thema door de jaren heen vormgegeven hebben en hoe de functie van de lifeskillcoach hier een belangrijke spil in vormt.

.

Golfen – Go For Green

Tijdens Papendal Open hoor je hoe duurzaam de golfsport werkelijk is en wat zij doen om nóg groener te worden. Je maakt kennis met de prachtige en duurzame aspecten van het golfen en ziet hoe de leden duurzaamheid in de sport en op de vereniging naar een hoger niveau brengen.

.

Dutch Grand Prix

Op 3 september 2021 was het dan eindelijk zo ver. De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort ging officieel van start! Bij dit gigantische evenement waren maar liefst 1400 enthousiaste vrijwilligers betrokken. Carlijn en Bas van EventMakers vertellen jou graag meer over onder andere het werven van de vrijwilligers. 

.

Archery Battle

Archery Battle is het beste te omschrijven als een combinatie van boogschieten, trefbal en paintball! het is een spel met echte bogen en speciale pijlen met daarop een zachte foampunt waarmee de teams strijden om de overwinning! Om het gezicht te beschermen werken we met hoge kwaliteit paintball maskers. Doe jij ook mee aan deze toffe teamsport?

JEE-O Golden Suite

De JEE-O Golden Suite is een initiatief vanuit JEE-O en Papendal om gouden prestaties van sporters te vieren. En hoe! Deze Golden Suite heeft alles voor onze sporters en gasten die totale ontspanning zoeken in een inspirerende topsport omgeving. En iedereen is bij ons een winnaar. Of je nu een sportprestatie hebt geleverd of je diploma hebt behaald. Iedereen kan winnen.