De Biovergister

Home 9 Activiteiten 9 De Biovergister

Op Papendal zijn we trotse test- en demonstratie locatie van de bio-vergister van CIRC. waarbij we al ons eigen groene, organische afval verwerken tot energie en plantenmest. Er blijft dus niets meer over als niet verwerkbare reststof. Door dit uitbouwen van duurzaamheid met de vergroening van Papendal worden we met onze groentetuin in aanleg geheel zelfvoorzienend en circulair.

Op deze dag kun je de vergister en de uitleg van de werking ervan zelf aanschouwen. Zelfs in een thuissituatie wordt er al gewerkt aan een rendabel model die past in jouw aanrechtkastje.

#OpPapendal zijn letterlijk al vele bouwstenen gelegd in duurzaamheid en vergroening, dat getuigen de vele- zonnepanelen op de daken van de panden, het WKO systeem en bij (ver)bouw van panden wordt dat met de nieuwste technieken voor duurzame bouw uitgevoerd. Ook de bosbouw en natuurbeheer op ons 175ha grote terrein is volledig duurzaam.

Programma

Tijdens Papendal Open hoor je hoe de biovergister werkt, wat de voordelen zijn en hoe wij op Papendal duurzaam met onze afval omgaan. Loop vooral langs! Er staat iemand klaar om uitleg te geven.

Wil je meer weten over voedingsinnovatie? Neem een kijkje op de website.