Olympisch & Paralympisch

Home 9 Activiteiten 9 Olympisch & Paralympisch

Voor een (talent)sporter zijn de Olympische en Paralympische Spelen een machtig doel. Hoe leven sporters naar dit grootste sportevenement ter wereld toe?

.

Live talkshow en Meet & Greet sporters

In Hotel Papendal wordt er vanuit  ‘Studio Papendal’ een korte talkshow uitgezonden onder leiding van voormalig Nederlands Judoka Edith Bosch. Na afloop is er een mogelijkheid voor een Meet & Greet met sporters.

.

Rondleiding

Onze enthousiaste begeleiders vertellen met plezier over Papendal. Tijdens de rondleiding breng je een bezoek aan verschillende hoogtepunten uit de historie van Papendal.

.

BMX demonstraties

Gedurende dag vinden er BMX demonstraties, van onder andere TeamNL, plaats bij de BMX baan. Wil jij Judy Baauw en Justin Kimmann in actie zien? Kom kijken naar deze spectaculaire sport!

.

Clinic Rolstoelbasketbal

Ervaar wat basketbal in een rolstoel is! Vanaf een gelijkwaardig instap niveau ervaar je hier wat rolstoelbasketballen in houdt. Want wie heeft nu veel ervaring met sporten in een rolstoel?  Je leert rolstoelrijden, dribbelen, passen en schieten. Uiteraard wordt er nog afgesloten met een partijvorm. 

.

Tafeltennis Clinic

Tijdens de clinic door Paralympische topsporters wordt ingegaan op het dagelijks trainen met de verscheidenheid in handicapklassen. Daarnaast zullen verschillende technieken en speelwijzen aan bod komen, die je laten zien hoe uiteenlopend de sport is.

.

Doe mee: Clinic Judo!

Of je nu al ervaring met judo hebt of niet, tijdens de judo clinic maak je op een leuke manier kennis met de judosport.

.

Volleybal

In de Arnhemhal traint het Volleybal Dames A team ter voorbereiding op de WK. Wil jij kijken naar de top van Nederland? Dat kan! Laat je inspireren.

.

Badminton Clinic

De snelste racketsport ter wereld, kom jij dit bij ons in de hal ervaren?

In de Badmintonhal zullen we laten zien wat Badminton inhoudt op topsport niveau. Je word uitgedaagd om op de baan te stappen en badminton te ervaren.

.

Selectiewedstrijd Handboogschieten

De handboogbond organiseert een selectiemoment voor jeugd om zich te kunnen plaatsten voor een internationale Youth Cup wedstrijd en voor het EK jeugd/junioren. Je kunt als bezoeker een goede indruk krijgen van de sport in actie en daarnaast krijg je een doorkijkje naar mogelijke Olympische toppers van de toekomst.

.

Ervaar aangepast wielrennen

Tijdens de workshop en training para-cycling van de KNWU kunnen deelnemers samen met talenten para-cycling op aangepaste fietsen (handbike of tandem) een training doen. Gijs van Butselaar, talentcoach KNWU, zal aanwezig zijn tijdens de workshop en training.

.

HandbalAcademie geeft een kijkje achter de schermen

In de Multihal worden interactieve sessies aangeboden door de HandbalAcademie. Je wordt meegenomen om te ervaren, hoe het is om je als tophandballer te ontwikkelen op de HandbalAcademie.

.

Estafette training TeamNL

Tijdens Papendal Open trainen de TeamNL estafette atleten op de baan. Kom kijken naar Lieke Klaver, Churandy Martina, Nadine Visser, Joris van Gool en nog veel meer…

.

Boksen

Altijd al eens willen leren boksen van een echte TeamNL sporter? Tijdens Papendal Open kun je alle tips&tricks leren van niemand anders dan Max van der Pas. Dit wil je niet missen!

.

Tricks skiën & snowboarden

Ben jij gek op skiën of wil jij het graag onder de knie krijgen? Tijdens Papendal Open kan jij de techniek  leren of zelfs verbeteren op de rollerbaan! Het is een bewegende minipiste waar je oneindig op kunt skiën!