Maak kennis met judo tijdens een clinic van een wereldtopper

Home 9 Activiteiten 9 Judobond

Sinds 2016 is op Papendal het Nationaal Trainings Centrum voor judo gevestigd. In de Ruskahal trainen dagelijks diverse judoselecties ter voorbereiding op het behalen van topprestaties. De trainingsgroepen variëren van de Olympische atleten tot het opleidingsprogramma met jonge talentvolle sporters. Papendal Open biedt jou de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om voor even judoka te zijn en gebruik te maken van dezelfde faciliteiten als de Nederlandse toppers.

In de ochtend wordt een clinic georganiseerd voor iedereen onder de 18 jaar. Deze clinic wordt gegeven door Karen Stevensson. Karen is 28 jaar en al vanaf de opstart van het NTC op Papendal onderdeel van de selectie. Ze komt uit in de -78kg categorie. In 2021 werd ze 2e op de Grand Slam van Tiblisi en won ze de Grand Prix van Zagreb.

In de middag is de Ruskahal gereserveerd voor een judoclinic speciaal voor 18+. Geke van den Berg geeft deze clinic. Geke is 26 jaar en komt uit in de -63 kg categorie. Net als Karen is Geke in 2016 onderdeel geworden van de NTC-selectie. In 2021 won Geke de European Open in Praag en werd ze tweede op de Grand Prix van Zagreb. In het weekend van 29 april t/m 1 mei zal ze Nederland vertegenwoordigen op de Europees Kampioenschappen in Sofia, Bulgarije.

Of je nu al ervaring met judo hebt of niet, tijdens de judo clinic maak je op een leuke manier kennis met de judosport. Met deze twee toppers is een leuke clinic gegarandeerd! Heb je een eigen judopak? Neem die dan vooral mee. Heb je die niet? Dan hebben wij er een voor je klaarliggen zodat je als een echte judoka de mat op kunt stappen.

 

 

 

Programma

Er vinden clinics plaats voor verschillende leeftijdsgroepen. De clinics duren elk een uur.

10.15 uur Clinic -18 jaar
12.45 uur Demonstratietraining VI-judo (Visual Impared)
14.00 uur Clinic +18 jaar

Wil je meer weten over de judobond? Of zelfs een training bijwonen? Neem een kijkje op de website.