Inspireren in én door sport

Home 9 Activiteiten 9 Inspireren

Sport inspireert. Door middel van workshops, presentaties en clinics laten we je zien hoe sport mensen samenbrengt. Dus vergeet ook zeker niet je sportkleding mee te nemen!

.

Live talkshow en Meet & Greet sporters

In Hotel Papendal wordt er vanuit  ‘Studio Papendal’ een korte talkshow uitgezonden onder leiding van voormalig Nederlands Judoka Edith Bosch. Na afloop is er een mogelijkheid voor een Meet & Greet met sporters.

.

Exclusieve rondleiding Arnhemhal

Tijdens de rondleiding breng je een bezoek aan de Arnhemhal, hét TeamNL centrum van Nederland. Laat je inspireren door enthousiaste gidsen en luister aandachtig naar de verhalen van onze embedded scientist, studie intermediair en lifskillcoaches. Hier wil je bij zijn!

.

Doe mee: Clinic Aikido

Kom kennismaken met de sport Aikido! Gedurende de dag worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Aikido door middel van clinics.

.

Racen over Pumptracks

Ben jij al bekend met pumptracks? Een toffe sport waarbij je een heuvelachtig parcours aflegt door met jouw fiets een pompende beweging te maken!

.

Haka! Get it on!

Maak kennis met het wereldberoemde fenomeen haka en ervaar de kracht, verbinding en strijdlust van deze krachtige dans! Tijdens de ‘indrukwekkende en intensieve’ workshop gaan we aan de slag met de beroemde Ka mate haka. 

.

Schermen

Schermclinic, een ervaring om nooit te vergeten, waarbij je met de sabel een spel gaat spelen van aanval en verdediging. Ga aan het eind van deze sportieve clinic als een geoefend schermer het duel aan!

.

De HAN op Papendal

Maak kennis met ons onderwijs en onze dienstverlening. Informatie over de topsportklas, de deeltijdopleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding en Sportkunde en de master Sport- en Beweeginnovatie. Daarnaast hebben we cursussen en trainingen en consultancy op 4 expertisegebieden voor organisaties en bedrijven. Laat je inspireren!

 

.

Topsport Gelderland

Middels enkele informatiestands laat Topsport Gelderland zien wat er komt kijken bij jeugdopleiding en talentontwikkeling, en op welke wijze Topsport Gelderland daaraan bijdraagt. Ook het thema Topsport inspireert krijgt aandacht. Er zullen topsporters, toptalenten en begeleiders, experts op sport generieke thema’s, aanwezig zijn. 

.

Yoga & Pilates

Ontdek in een effectieve workout hoe je door Pilates en Yoga een gezonde geest in een gezond lichaam bereikt waarbij er 5 elementen worden ingezet!

.

Handboogschieten

.

Clinic Handbal indoor

Doe mee en maak kennis met de laagdrempelige handbalvormen GOALCHA en Walking Handball, waarbij plezier voorop staat.

.

Huis voor beweging

Huis voor Beweging neemt je mee in het veelzijdige aanbod van verschillende interventies, teamtrainingen, procesbegeleiding, leertrajecten en coaching binnen bedrijven en (sport)organisaties op het gebied van bewegen en gezonde leefstijl.

.

Pitch&Putt 

Hét golfspel voor iedereen! Pitch&Putt is een balsport waarbij er gespeeld wordt met een kleine, ronde en harde golfbal en een golfclub. Je legt de golfbal op de tee, waar je de golfbal afslaat. Vanaf dat moment is het de bedoeling dat je de bal in zo min mogelijk slagen in de hole kunt krijgen. 

.

Jiujitsu

In de Ruskahal organiseren we clinics onder leiding van Boy Vogelzang, Ecco van der Veer en Aafke van Leeuwen. Kom jij ook kennis maken met deze sport?

.

Curling clinic

Kom langs en speel het Curling met zogenaamde Curling-IJsstokken! Na een korte uitleg over de techniek, kan je de technieken gaan oefenen. Daarna gaan de teams gelijk een leuke competitie-vorm uitvoeren! Doe jij ook mee?

.

TaiChi workshop

Maak kennis met Tai Chi. Deze sport is een perfecte combinatie tussen een vechtsport en geestelijke ontwikkeling. Tijdens deze workshop ervaar je wat Tai Chi met je kan doen als je deze sport beoefent.

.

GPS Challenge

Hoe snel vind jij de Waypoints? Met behulp van een GPS ontvanger ga je in duo’s of kleine groepjes op zoek naar Waypoints die in het Papendal-gebied zijn verstopt. Daarnaast zal je onderweg cryptische vragen oplossen.

.

Kom kennis maken met DISC-Golf

Discgolf is een sport die in veel opzichten lijkt op het traditionele golfspel. De uitdaging is dus, in zo weinig mogelijk worpen het hele parcours afleggen met het team!

.

Daag jezelf uit met een potje Schaken

Schaak mee tegen de sterkste schaaksters van Nederland! Je kunt natuurlijk ook gewoon de sfeer proeven of vragen wat er allemaal komt kijken bij het trainen voor en spelen van schaakwedstrijden.

.

Doe mee met een potje dammen

Schoonheid van het dammen, door snel een partij te spelen tegen topgrootmeester Roel Boomstra en te luisteren naar Johan Krajenbrink die de schoonheid zal laten zien. Ook kans op een mooie DamZ! Damset!

.

Leer korfbal kennen!

Iedereen, jong en oud, kan buiten de korfbalsport zelf ervaren. Een ervaren korfballer daagt jou uit om die bal door de korf te schieten. 

.

Air badminton

AirBadminton is een dynamische outdoor sport. En is voor alle leeftijden. Het draait om snelheid, reactievermogen en conditie. Doe lekker mee en geniet van deze unieke nieuwe sport!

.

Nordic Walking

Je ziet ze steeds meer; lopers met stokken. Maar wat is het verschil tussen Nordic walking, trailrunning en nordic running? Ervaar tijdens de workshop wat het lopen met stokken je voor winst op kan leveren. 

.

”Ben jij fit for the future ” – Pim Mulier

We nemen je mee in onze aanpak om gezond oud te worden en de kwaliteit van leven te verbeteren! Je bent van harte uitgenodigd bij Pim Mulier om je te laten inspireren door een workshop “Gezond gedrag als vaardigheid”, rond te kijken en wat meer te weten over leefstijl thema’s  of een health check te doen. 

.

Wicked Cornhole Clinics

Wil je meer leren over de snelst groeiende sport in Amerika? Dan ben je aan het juiste adres bij de Wicked Cornhole Clinic. Wat begon als een spelletjes is inmiddels een serieuze sport waarin miljoenen aan prijzengeld wordt verdiend! Kom langs en leer alles over de verschillende technieken en tactische mogelijkheden! 

Greenscreen

Wil jij Papendal feliciteren met het gouden jubileum? Dat kan in de professionele Studio Papendal met behulp van AVEX. Jouw persoonlijke videoboodschap wordt samen met andere gebundeld tot één video voor Papendal!

.

Expositie Papendal