ChessQueens schaaksimultaan

Schaak mee tegen de sterkste schaaksters van Nederland!

Topspelers kunnen op meerdere borden tegelijk schaken: dat heet simultaan schaken. Schuif ook aan op een van de vele borden die klaarstaan en test jezelf tegen de sterkste schaaksters van Nederland. Hoe meer deelnemers hoe groter je kansen. Je kunt natuurlijk ook gewoon de sfeer proeven of vragen wat er allemaal komt kijken bij het trainen voor en spelen van schaakwedstrijden.

Anne Haast (Nederlands Kampioen 2021) en Zhaoqin Peng (2e NK 2021 en 14-voudig Nederlands Kampioen) zijn de simultaangevers. Zhaoqin Peng komt oorspronkelijk uit China (ze won in China 3 keer de nationale!) en vertegenwoordigt Nederland al sinds 1998 op alle grote internationale kampioenschappen. Ze schopte het diverse keren tot de kwartfinales op het WK. Anne Haast werd in 2021 Nederlands Kampioen (een titel die ze al vier keer eerder veroverde). Anne kwam ook al uit op vele kampioenschappen voor Nederland (met onder andere een gouden bordmedaille op het EK-landenteams). In Wijk aan Zee versloeg ze in 2015 Jan Timman.

Beide vrouwen bewijzen hoe goed vrouwen kunnen schaken! Neem jij het tegen hen op tijdens de Papendal open dag?

 

Programma

Er is sprake van een vrije inloop zolang er plaats is om een schaakpartij te starten. Van 10.00 tot 16.00 zijn Anne Haast en Zhaoqin Peng aanwezig. 

Wil je meer weten over KNSB?
Neem een kijkje op de website.