Workshop Tai chi

Tai chi is ontstaan in China, maar de exacte herkomst is verloren geraakt en er hebben zich vele legenden gevormd. De meest populaire daarvan is het verhaal van Zhang San Feng. Zhang San Feng leefde in de 13e eeuw en studeerde in het beroemde Shaolin klooster, waar kung fu en chi kung werd onderwezen. Hij zette zijn studie voort te Wudang, in een beroemd Taoïstisch klooster. Volgens de legende zag hij op een dag een gevecht tussen een slang en een kraanvogel en geheel geïnspireerd, ontwikkelde hij een interne krijgsstijl die later tai chi chuan zou worden genoemd.

Ervaar nu zelf wat Tai Chi met je kan doen! 

In deze workshop ervaar je wat je doet als je tai chi beoefent. Om te beginnen starten we met chi kung oefeningen die je lichaam losmaken en de chi (energie) versterken zodat deze vrij door je lichaam kan stromen. Vervolgens leren we over de basisbewegingen van de krijgskunst door het doen van een korte oefening. Indien mogelijk gaan we ook pushing hands doen. Dat zijn sparringsoefeningen in tweetallen.

Al met al ben je na een Tai chi sessie goed op de hoogte van de verschillende technieken binnen deze sport. Ben jij van de partij tijdens de open dag?

 

Programma

Gedurende de dag zal er één workshop plaatsvinden van een uur. 

14.30

Workshop

Wil je meer weten over Tai Chi?
Neem een kijkje op de website.